Az oldalon Cookie-kat használunk!

További információk

ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szakmai cikkek

2018. 05. 20. 00:20:08
Miért kényelmesebb a Fluke Connect-tel összekötött műszerek használata?
2018. 05. 13. 22:32:25

Mi az és hogyan kell megmérni ?

A teljesítménytényező  a mindennapi gyakorlatban kifejezi a ténylegesen felhasznált (hatásos) villamos energia és az áramszolgáltatónál jelentkező látszólagos villamos energia igény arányát. Szűkebb értelemben a teljesítménytényezőt csak az alap frekvenciára vonatkoztatják, erre használjuk a cos φ megjelölést (angolul: DPF: displacement factor), tágabb értelemben a látszólagos teljesítménybe beleszámítják a felharmónikusok és zajok okozta veszteséget is( angolul: power factor). Bizonyos érték (ez áramszolgáltatóként változó) alatt a hatásos energiához képest a megnövekedett  előállítási és szállítási költségei miatt a szolgáltató „bünteti a rossz cos φ-t”.

2018. 05. 13. 22:24:15

Mit lehet vizsgálni  ?

A hordozható oszcilloszkópok az asztali oszcilloszkópok tulajdonságaival rendelkeznek. Két vagy négy csatornások,  automatikus mérései képességekkel. Továbbá  rendelkeznek automatikus triggerelési  móddal, single shot és pulzus szélesség triggrelési móddal  is. A mély memória (deep memory) tulajdonság lehetővé  teszi a számunkra,hogy a hullámalak egy nagyon kis szeletét is képesek legyünk nagy részletességgel vizsgálni.

2018. 05. 07. 00:35:49

A 20 MHz és 40 MHz-es kézi ipari oszcilloszkóp kategóriában betöltött 17 éves vezető szerep után a Fluke 123,124 és 125 ScopeMeter vizsgáló eszközök helyébe a

123B, 124B és 125B típusok lépnek

2018. 04. 08. 22:22:17
Nagyot fordult az energiavilág. Olvasom az újságot ma már olyan hajót építettek szolár hajtással ami megkerülte a Földet. Igaz 584 nap alatt. Tény azonban, hogy csak a napenergiát használtak az előre haladásra. Nincs vitorla, egyéb motor. Ugyanaz a hajó Európából - korábbi idejét 4 nappal megjavítva - 22 nap alatt érte le a Karibi térséget. Most Floridába tart.
2018. 04. 08. 22:19:58
1. Kompakt és hordozható egység

Pár műszer funkciót egy egységbe integrálva a PC szkópok sokkal jobban használhatóak, mint a hagyományos műszerek. Amikor laptoppal együtt használjuk őket akkor egy komplett elektromos laboratóriumot hozhatunk - vihetünk egyetlen laptopnagyságú táskában. 
2018. 04. 08. 22:15:07

Költséghatékony autódiagnisztika: modern gépjárművek számítógépes hibakeresése PC-s oszcilloszkóppal


Az elmúlt bő két évtizedben a járműgyártók jelentős fejlesztéseket vittek véghez, melyekkel javították járműveik biztonságát, teljesítményét, megbízhatóságát, üzemanyag felhasználását. Ezek a fejlesztések mind megkövetelték az elektronikus rendszerek minél kiterjedtebb felhasználását a gépjárművekben. Az elektronikai alkatrészek folyamatosan javuló megbízhatósága mellett is előforduló meghibásodások esetén az elektronikus vezérlő egységgel (ECM / ECU) felszerelt autó diagnosztizálása komoly feladat. A gyári felszereléssel rendelkező márkaszervizek általában rendelkeznek az adott gyártmányhoz megfelelő high-tech eszközökkel, amelyek segítik a hiba okának feltárását. Szerencsére a független szervizek, mobil autószerelők számára is van egy költséghatékony, mégis eredményesen használható eszköz, az oszcilloszkóp.

2018. 04. 08. 22:09:56

Ez az anyag azok számára készült, akik még nem kerültek kapcsolatba a non-kontakt, infravörös elven nyugvó hőmérsékletméréssel. Komoly gondot fordítottunk arra, hogy a témát a lehető legtömörebben és legegyszerűbben járjuk körbe. Azok az olvasók, akik alaposabban szeretnének megismerkedni az infravörös hőmérsékletméréssel, tájékozódhatnak a témával foglalkozó szakmai cikkekből. Az anyag a non-kontakt hőmérsékletmérés gyakorlati megközelítésére fókuszál, és az itt felmerülő kérdésekre ad választ.

Ha Ön a későbbiekben tervezi a non-kontakt hőmérsékletmérés alkalmazását, és további kérdése van a témával kapcsolatban, kérem, küldje el az anyag végén található kérdőívet!

2018. 04. 08. 21:58:48
Elektronikai cégek úgy döntöttek, hogy a Bluetooth lesz a jövő adatátviteli szabványa, már ami az otthoni szórakoztató-elektronikai eszközök közötti drótnélküli kapcsolatot illeti. Az új technológia várhatóan 2007-ben debütál, de termékek csak 2008-ban kerülnek a boltok polcaira.